Radio ZRO

Overwegend grijs

Vandaag, donderdag 01 december, is de start van de meteorologische winter. Het wordt een, zeker voor de middag, een grijze dag. Na de middag bestaat de kans op enkele opklaringen. De wind heeft het noordoosten opgezocht en wordt zwak tot matig. De temperatuur houdt het voor bekeken bij 6 graden en normaal hebben we vandaag recht op 7,7 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 9,1 graden overdag 9,5 graden en viel er 9,6 mm regen.

Komende nacht zijn er enkele opklaringen en bij een zwakke noordoostelijke wind daalt de temperatuur naar 2 graden.

Vrijdag wordt een grijze en droge dag. De noordoostelijke wind voert koudere lucht aan waarin de temperatuur niet hoger zal klimmen dan 4 graden.

Het weekend gaat overwegend grijs verlopen en de opklaringen worden schaars. Blijft het zaterdag zo goed als droog dan is er zondag een kleine kans op wat lichte winterse neerslag. Er gaat een matige noordoostelijke wind waaien die het koudegevoel gaat versterken. Wordt het zaterdag nog 3 graden dan moeten we zondag met 2 graden tevreden zijn.

Volgende week wordt de kans op neerslag groter. De aangevoerde lucht van uit de Poolstreken wordt door het nog relatief warme Noordzeewater opgewarmd waardoor de temperatuur een ganse week rond de 4 graden gaat schommelen. De neerslag zal dan, zeker overdag, als doodgewone regen vallen.

Daarna volgt tot en met donderdag 15 december een vrij koude periode waarin de temperatuur overdag gemiddeld naar 3 graden gaat stijgen. Tijdens nachtelijke opklaringen gaat het dan licht vriezen.

De verschillende weermodellen geraken het echter niet met elkaar eens met de voorspelling over deze winterprik en gaan van 3 graden naar sommige die ijsdagen in hun kaarten zien.

Een rustige en aangename donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven