Radio ZRO

Perioden met buiige regen

Vandaag, dinsdag 22 november, wordt een overwegend grijze dag. Uit de vele bewolking gaat het af en toe buiig regenen waarbij de buien een plaatselijk karakter hebben. We kunnen er evengoed aan ontsnappen of er door getroffen worden. Bij een matige tot soms vrij krachtige zuidelijke wind stijgt de temperatuur naar 8 graden en normaal hebben we vandaag recht op 8,8 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 3,6 graden overdag 8,4 graden en bleef het droog.

Komende nacht is er voor middernacht nog kans op buiige regen. Na middernacht wordt het zo goed als droog met enkele schaarse opklaringen. De temperatuur valt terug naar 5 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Woensdag trekt er vanaf de voormiddag een vrij intense regenzone over onze streek. In de namiddag volgen er dan brede opklaringen bij een matige en soms vrij krachtige zuidwestelijke wind. Met 9 graden wordt het terug iets zachter.

Van donderdag tot en met zaterdag volgt dan een overwegend droge periode waarin de temperatuur gemiddeld rond een zachte 11 graden gaat schommelen.

Daarna volgt tot en met dinsdag 06 december een licht wisselvallige periode. De temperatuur van 10 graden in de eerste dagen zakt dan daarna weg naar 6 graden op het einde van de periode.

De kans op een inval van de vorst wordt voorlopig niet door alle weermodellen ondersteund.

Een rustige dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven