Radio ZRO

Perioden met zon

Vandaag, zaterdag 30 juli, gaat minder zonnig verlopen dan gisteren. Voor de middag krijgen we nog flinke zonnige perioden doch in de loop van de namiddag komen er steeds meer hoge en middelhoge wolken de zon hinderen. Bij een zwakke tot matige noordwestelijke wind stijgt de temperatuur naar een zomerse 25 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 25,9 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 13,4 graden overdag 21,8 graden en viel er tijdens onweer 5,1 mm regen.

Komende nacht neemt de bewolking verder toe doch blijft het droog. Bij een matige, naar het zuiden, gedraaide wind wordt het een zachte 17 graden.

Zondag tapt het weer uit een ander vaatje. Het wordt een zwaar bewolkte dag met weinig zon. in de loop van de dag kan het af en toe licht gaan regenen of krijgen we motregen over ons heen. Bij een matige zuidwestelijke wind moeten we met 22 graden tevreden zijn.

Maandag en dinsdag is er nog kans op een enkele bui en komt de zon meer en meer aan bod. De temperatuur stijgt van 24 graden op maandag naar 26 graden op dinsdag.

Woensdag wordt een droge dag en benaderen we terug de tropische grens van 30 graden. De warmte wordt dan donderdag afgestraft met enkele buien en de temperatuur valt terug naar een zomerse 25 graden.

Daarna volgt tot en met zaterdag 13 augustus een overwegend droge periode. De temperatuur zet dan enkele dagen een stap terug naar 22 graden om naar het einde van periode terug op te lopen naar gemiddeld 24 graden.

De grote droogte zet zich dus na morgen gewoon verder en het neerslagtekort voor  dit jaar loopt dan verder op.

Een gezellige en rustige zaterdag gewenst en de bbq mag vandaag niet vergeten worden.

Categorieën

Archieven