Radio ZRO

Perioden met zon en droog

Vandaag, donderdag 28 juli, is er voor de middag nog vrij veel ruimte voor de zon. Na de middag neemt de bewolking het heft in handen doch het blijft droog. Bij een matige oost tot noordoostelijke wind stijgt de temperatuur naar 24 graden of omstreeks de normale waarde van 24,9 graden waarop we vandaag volgens het jaarlang gemiddelde recht op hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van 15,5 graden overdag 21,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht verloopt bewolkt doch tegen het opkomen van de zon komen er meer en meer opklaringen van uit het zuiden.

Vrijdag wordt het wisselend tot half bewolkt en de kans op een bui blijft klein. De wind draait in de loop van de dag naar noordelijke richtingen en de temperatuur blijft met 24 graden op een aangenaam niveau.

Zaterdag wordt terug een droge dag met vrij veel zon en bij weinig wind wordt het een zomerse 26 graden.

Zondag tot en met volgende week dinsdag blijft het met 26 graden zomers warm. Door de nabijheid van een storing, die van uit het westen tot het vasteland tracht door te dringen, stijgt de kans op wat regen of een enkele bui.

In tegenstelling met de weerkaarten van gisteren start vanaf volgende week woensdag terug een droge periode. Deze periode kan aanhouden tot en met donderdag 11 augustus. De grote droogte zet zich gewoon verder en wordt meer en meer nadelig voor de noodlijdende natuur. Bomen en struiken wapenen zich tegen de warmte en droogte door nu reeds bladeren af te stoten. Op sommige plaatsen waant men zich nu al in een vroege herfst!

De temperatuur zakt de eerste dagen naar 22 graden om naar het einde van volgende week terug op te veren richting de tropische grens van 30 graden. Daarna zou de temperatuur terug vallen naar een zomerse 25 graden.

Kortom het warme tot soms zeer warme weer blijft hangen boven West-Europa.

Een rustige donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven