Plannen voor nieuwe wijk Afrikalaan: naast winkels en bedrijven ook 670 extra woningen

De Stad Gent heeft heuse plannen om een nieuwe stadswijk te realiseren dichtbij de Afrikalaan. In de nieuwe stadswijk is er ruimte voor bedrijven, winkels en horeca, maar ook voor zo’n 670 extra woningen. Er komt ook meer groen, en een fiets- en wandelbrug.

Gebied tussen Koopvaardijlaan en spoorweg

De nieuwe wijk moet komen op het gebied tussen de Koopvaardijlaan en de spoorweg Gent-Eeklo. De buurt bestaat nu nog uit een amalgaam van bedrijven, met daartussen verspreide open ruimtes en enkele woningen, waaronder de appartementen van de Scandinaviëstraat. Op die plaats kunnen er zo’n 670 woningen bijkomen, een combinatie van gezinswoningen en appartementen. Daarnaast is er ruimte voor kleine horeca, buurtwinkels en gemeenschapsvoorzieningen.

Bedrijven en groen

Zo’n 55.000 vierkante meter is voorzien voor de komst van nieuwe bedrijven. De wijk krijgt een klimaatbestendige invulling met voldoende ruimte voor groen en water. Bestaande parken zullen uitbreiden langs het water, en een nieuwe fiets- en wandelbrug over de Afrikalaan zal het Kapitein Zeppospark met het Scandinaviëpark verbinden.