Radio ZRO

Planten- en tuinexpert José De Buck krijgt eigen herdenkingsplekje in ontmoetingstuin Bass’Cul

Planten- en tuinexpert José De Buck wordt in de toekomst blijvend herdacht in de nieuwe ontmoetingstuin achter gemeenschapscentrum Bass’Cul. Hij krijgt er een eigen plekje. Leden van het bewonersplatform en de landelijke gilde plantten er deze week de sedum ‘Postman’s Pride’ aan, de plant die José zelf ontwikkelde.

José De Buck was een echte autoriteit op het vlak van planten en tuin. Vijf jaar geleden overleed hij heel erg plots op 64-jarige leeftijd. Zijn dorpsgenoten in Bassevelde zijn José nog lang niet vergeten. Zo krijgt hij zijn eigen plekje in de nieuwe ontmoetingstuin achter gemeenschapscentrum ‘Bass’Cul’. Daar plantte het bewonersplatform samen met de landelijke gilde een hele cirkel van de sedum ‘Postman’s Pride’ aan, een plant die José zelf nog ontwikkelde.

“José was een echte autoriteit”, zegt Hendrik Haers van het bewonersplatform. “Zijn verdienste is enorm. Vandaar dat we hem in zijn eigen dorp een eerbetoon wilden geven.  José veredelde bovendien niet enkel planten. In zijn tuin ’t Gegeten Verleden’ zette hij vergeten groenten opnieuw op de kaart. Hij leerde zijn volk opnieuw pastinaak eten. Zelfs topchef Peter Goossens was klant.”