Radio ZRO

Regen.

Vandaag, vrijdag 26 november, start droog met veel hoge bewolking. Omstreeks het middaguur bereikt ons van uit het westen een intens neerslaggebied. Dit wordt dan in de late namiddag gevolgd door enkele hevige buien. Het is niet onmogelijk dat tijdens intense neerslag de regen kan gemengd worden met natte sneeuw. De zuidelijke wind ruimt naar het zuidwesten trekt aan van matig naar vrij krachtig. De temperatuur daalt van 6 graden voor de regen naar 4 graden tijdens de regen en de buien. Normaal hebben we vandaag recht op 9,1 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 8 graden overdag 10,2 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaan er buien vallen van regen, korrelhagel of natte sneeuw bij 2 graden en een matige naar het noordwesten ruimende wind.

Zaterdag en zondag krijgen we talrijke winterse buien over ons heen met zelfs kans op enkele donderslagen. Met 4 graden en lager tijdens een intense bui wordt het in combinatie met een doorgaans matige noordwestelijke wind waterkoud.

Maandagochtend is er kans op lichte vorst en maandag blijft het met 4 graden koud doch het aantal buien gaat verminderen.

Dinsdag krijgen we een nieuwe regenzone over ons heen gevolgd door veel zachtere lucht waarin de temperatuur kan oplopen naar 9 graden.

Vanaf woensdag tot en met de eerste tien dagen van december blijft het sterk wisselvallig. Periodes van zacht weer met regen gaan afwisselen met kouder weer met winterse buien. De temperatuur gaat jojo spelen van 8 graden tijdens de zachtere dagen naar 4 graden tijdens de koudere fases.

Kortom normaal weer voor de tijd van het jaar.

Een rustige maar veilige vrijdag gewenst.

Sponsor: Kantoor DPV