Radio ZRO

Regen

Vandaag, donderdag 30 juni, wordt de eerste meteorologische zomermaand afgesloten met regen. Start de dag nog met een afwisseling van zon en wolken dan gaat in de loop van de voormiddag de bewolking toenemen. Omstreeks het middaguur wordt de bewolking dik genoeg om de hemelsluizen open te zetten. Tot omstreeks zonsondergang krijgen we dan periodes van lichte tot matige regen. Door dit alles kan de temperatuur met moeite de warme grens van 20 graden bereiken en dat is minder dan de 22,9 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De westelijke wind wordt af en toe matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 13,2 graden overdag 16,9 graden en viel er 8,2 mm regen.

Komende nacht maakt de regen plaats voor brede opklaringen waarin de temperatuur, bij een zwakke zuidwestelijke wind, kan dalen naar 13 graden.

Vrijdag wordt een betere dag waarin de zon af en toe wolkenvelden naast zich moet dulden. Uit de bewolking kunnen er nog enkele lichte buitjes vallen. Met 21 graden en een zwakke tot soms matige zuidwestelijke wind moeten we tevreden zijn.

Het weekend gaat vrij zonnig en droog verlopen. Er wordt van uit het zuiden zachtere lucht aangevoerd en daardoor stijgt de temperatuur naar een aangename 23 graden.

Vanaf volgende week maandag start dan tot en met donderdag 14 juli een licht wisselvallige periode. De neerslagkans zou afnemen vanaf volgende week donderdag. Kent de temperatuur de eerste dagen een klein dipje met 21 graden dan veert de temperatuur daarna terug op naar gemiddeld 23 graden.

Niettegenstaande de regen, een aangename donderdag gewenst en vanaf deze middag mogen de boekentassen een tweetal maanden de kast in.

Categorieën

Archieven