Radio ZRO

Regen en veel wind

Vandaag, woensdag 22 maart, wordt een kletsnatte dag. In de loop van de voormiddag gaat het enige tijd regenen. In de loop van de namiddag krijgen we eventjes een droge periode vooraleer de hemelsluizen terug open gaan. Het wordt met 12 graden een zachte dag en normaal hebben we vandaag recht op 10,9 graden. Er gaat een matige en in de loop van de dag een vrij krachtige tot krachtige zuidwestelijke wind waaien met rukwinden tot 60 km/uur.

Vorig jaar werd het na een nacht van 2,8 graden overdag 20,1 graden en bleef het droog.

Komende nacht blijft het zwaar bewolkt met van tijd tot tijd mals hemelwater. Het wordt met 10 graden een zeer zachte nacht bij een vrij krachtige zuidwestelijke wind.

Donderdag wordt dan een buiige dag. Opklaringen gaan afwisselen met soms fikse buien. De temperatuur gaat het met mogelijks 16 graden zeer goed doen. De zuidwestelijke wind blijft vrij krachtig tot krachtig waaien.

Na een nacht met veel regen krijgen we vrijdag een afwisseling van zon en wolken. Hieruit gaan vrij talrijke buien vallen. Bij een vrij krachtige zuidwestelijke wind stijgt de temperatuur naar 12 graden.

Zaterdag gaan er terug talrijke buien vallen en stijgt de kans op onweer. De krachtige zuidwestelijke wind laat geen hogere temperatuur dan 11 graden toe.

Zondag wordt dan een kille verregende dag waarin we met 10 graden tevreden moeten zijn.

Maandag en dinsdag wordt dan polaire lucht van uit het noordwesten aangevoerd en kunnen de buien zelfs een winters trekje krijgen. Met 7 graden worden het koude dagen.

Daarna volgt tot en met woensdag 05 april een wisselvallige periode met op praktisch alle dagen regen of buien. De kans op beneden normale temperaturen en lichte nachtvorst is een stuk groter dan op een temperatuur eigen aan deze periode.

Een gezellige woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven