Radio ZRO

Regen gevolgd door buien.

Vandaag, zondag 21 november, start met regen. In de loop van de voormiddag komen er van uit het noorden tijdelijk brede opklaringen opzetten. Deze worden echter al snel gevolgd door buien in de namiddag. Hierbij bestaat een kleine kans op onweer en korrelhagel. De matige zuidwestelijke wind ruimt na de doortocht van de regenzone naar het noordwesten tot het noorden en neemt toe naar vrij krachtig. Met 9 graden overschrijden we nipt de 8,8 graden waarop we vandaag normaal recht hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van 6,4 graden overdag 10,9 graden en bleef het droog.

Komende nacht verdwijnen de buien en wordt het meer en meer onbewolkt. Hierdoor kan de temperatuur dalen naar omstreeks 2 graden met kans op lichte vorst aan de grond. De noordelijke wind ruimt naar het noordoosten en blijft matig.

Maandag tot en met donderdag blijft het overwegend zonnig. De wind wordt de ganse periode zwak tot matig en komt uit noordelijke richting. De temperatuur schommelt rond de 6 graden. Zeker in de nacht naar dinsdag toe krijgen we de eerste nachtvorst van de herfst en woensdagmorgen is er een grote kans op dichte mist.

Daarna volgt dan tot het einde van de eerste week van december een wisselvallige periode. Daarin kunnen de buien soms een winters karakter aannemen van regen gemengd met natte sneeuw, hagel en natte sneeuw. Bij voldoende opklaringen is er voortdurend kans op lichte vorst naar de ochtend toe. Met gemiddeld 5 graden blijft het iets te koud voor deze periode van het jaar.

Kortom een periode van kille herfst maar nog geen echt winters weer.

Een veilige en gezellige zondag gewenst.