Radio ZRO

Regen gevolgd door opklaringen en zakkende temperatuur

Vandaag, zaterdag 19 november, gaat het deze voormiddag nog tot ongeveer 09.00 uur, flink regenen. De regen vormt de scheidingslijn tussen de koude lucht boven Nederland en de zachte lucht in België. In de loop van de voormiddag wordt het, op wat lichte motregen, na zo goed als droog. In de namiddag wordt de bewolking langzaam dunner en komen er steeds meer opklaringen opzetten van uit het noorden. De wind kiest voor het oosten en gaat toenemen naar matig. De temperatuur van momenteel 6,9 graden begint aan een daling naar 4 graden op het middaguur en daalt daarna verder naar het vriespunt na zonsondergang. Normaal hebben we vandaag recht op 8,9 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 11,2 graden overdag 13,4 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat het licht vriezen tot – 2 graden en is er kans op gladheid door het opvriezen van natte weggedeeltes.

Zondag start met veel hoge bewolking en na de middag trekt er van uit het westen een regenzone over de streek. Deze wordt gevolgd door zachtere lucht waarbij de temperatuur kan oplopen naar 6 graden. De zuidwestelijke wind gaat stevig uit de hoek komen met mogelijks rukwinden tot 60 km/uur.

De ganse volgende week mogen we ons alle dagen aan de doortocht van een regenzone verwachten. Mits wat geluk trekken de regenzones tijdens de nacht over onze streek en vallen er slechts enkele buien overdag. De temperatuur van 8 graden op maandag en dinsdag loopt daarna op naar 11 graden op het einde van de week.

Daarna volgt tot en met zaterdag 03 december een licht wisselvallige periode waarin de temperatuur terugvalt naar gemiddeld 9 graden. De kans op de terugkeer van kouder weer is voorlopig vrij klein.

Een rustige en gezellige zaterdag gewenst.

Categorieën

Archieven