Radio ZRO

Regen voor de middag en opklaringen na de middag.

Vandaag, donderdag 25 november, krijgen we in de voormiddag een zwakke regenzone op bezoek. Deze wordt daarna gevolgd door opklaringen waarbij echter een bui nog steeds tot de mogelijkheden behoort. De temperatuur loopt op naar 7 graden of lager dan 9,1 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De zwakke en veranderlijke wind wordt na de doortocht van de regenzone noordwestelijk en neemt toe naar matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 4,8 graden overdag 9,5 graden en bleef het droog.

Komende nacht wisselen opklaringen af met wolkenvelden waaruit na middernacht nog enkele buien kunnen vallen . Tegen het opkomen van de zon wordt het droog. De temperatuur zakt naar 3 graden bij een zwakke wind die hoofdzakelijk uit westelijke richting komt.

Vrijdag start droog met veel hoge wolkenvelden. In de middag gaat de bewolking toenemen gevolgd door een regenzone. De temperatuur loopt op naar 5 graden. De wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig en krimpt eerst naar het zuiden om na de doortocht van de regenzone naar het westen te ruimen en wordt zwakt tot matig.

Vanaf zaterdagochtend tot en met maandag krijgen we buien te verwerken. Tijdens intense buien kan de neerslag af en toe een winters karakter aannemen van hagel of natte sneeuw. Enkele donderslagen zijn niet uitgesloten. De wind komt hoofdzakelijk uit noordelijke richtingen en wordt doorgaans matig tot vrij krachtig. De temperatuur schommelt rond de 4 graden met kans op lichte nachtvorst bij opklaringen tegen het opkomen van de zon. Het wordt dus enkele dagen opletten voor gladde plekken op de weg.

Vanaf dinsdag verandert het weer van schouder. Tot en met het einde van de eerste week van december wordt het sterk wisselvallig waarbij de temperatuur zich zal situeren op een normaal niveau van gemiddeld 8 graden in november en 7 graden in december.

Winterse ongemakken zijn niet aan de orde volgens de laatste weerkaarten.

Een veilige en aangename donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven