Radio ZRO

Regenachtig in de voormiddag

Vandaag, zondag 19 maart, wordt een zielige grijze dag. In de voormiddag gaat het af en toe licht regenen. De regen verlaat ons naar het oosten na de middag doch het blijft grijs. Bij een matige zuidwestelijke wind loopt de temperatuur op naar 11 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 10,5 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 4,7 graden overdag 15,1 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaat droog verlopen onder een zwaar bewolkte hemel. De temperatuur zakt naar 4 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

De ganse volgende week gaat regenachtig verlopen waarbij de temperatuur ondermaats gaat blijven. Alle dagen trekt er een regenzone of een buiengebied van uit het westen over onze regio. De pluviometers gaan overuren maken. De temperatuur laat ons met gemiddeld 11 graden ook in de steek en van een lentegevoel zal er geen sprake zijn.

Daarna volgt tot en met zondag 02 april een iets minder wisselvallige periode. De kans op enkele aprilse grillen valt niet uit te sluiten daar de temperatuur van gemiddeld 9 graden ons niet aan lente zal doen denken. ’s Nachts komt het vriespunt dikwijls in zicht.

Kortom de eerste 14 dagen is de lente van de weerkaarten verdwenen.

Maak er een gezellige zondag van.

Categorieën

Archieven