Radio ZRO

Reuzen van Assenede in een nieuw kleedje

In december lanceerde de cultuurdienst een oproep onder alle zesdejaars scholieren uit de gemeente Assenede voor het ontwerpen van nieuwe kleren voor Diederik en Eglantina, het reuzenpaar. Die oproep viel niet in dovemans oren, zo werden maar liefst 89 unieke ontwerpen ingediend. Uit al die ontwerpen selecteerde de jury drie winnaars en één eervolle vermelding.
  

Eglantina

Een jury met leden van de gemeentelijke feestcommissie van Assenede, de werkgroep carnaval, heemkundige kring De Twee Ambachten en het college van burgemeester en schepenen beoordeelde alle ontwerpen en kwam uiteindelijk bij vier winnaars uit.Voor Eglantina werd gekozen voor het ontwerp van Arthur Maes en Senne Steenbeke van gemeentelijke basisschool ‘De Duizendpoot’ uit Bassevelde. “De twee gingen voor een fris en tijdloos ontwerp dat opgefrist kan worden met aangepaste accessoires. Zo kan de tiara van Eglantina vervangen worden door bijvoorbeeld een bloemenkrans, leuk voor tijdens bijvoorbeeld de Oosteeklose bloemenstoet”, aldus het juryrapport.

Diederik

Voor Diederik was de keuze iets moeilijker en werd uiteindelijk gekozen om voor de nieuwe kledij een combinatie te maken van twee ontwerpen. Dat van David Sungu van ‘GO De Wegwijzer’ uit Assenede en dat van Ben Van Petegem van vrije basschool ‘Het Ooievaarsnest’ uit Assenede.  Alle winnaars krijgen ontvangen een klasprijs. Nu het ontwerp gemaakt is kan men beginnen naaien.