Radio ZRO

Ronnie Colpaert stopt als beheerraadslid bij KVV Zelzate

Ronnie Colpaert
Ronnie Colpaert stopt als beheerraadslid bij KVV Zelzate.

Ronald ‘Ronnie’ Colpaert is na dertien jaar gestopt als beheerraadslid bij KVV Zelzate. Daarvoor was hij actief bij KSLV Zelzate, één van de pijlers van de fusieploeg.

Ronnie Colpaert (77) stopt na 44 jaar actief te zijn in het Zelzaatse voetbal. De beheerraad van KVV wordt aangevuld met Filip Lippens in Nico Decorte. “Ik ben op een leeftijd gekomen waarop het voor mij steeds moeilijker wordt mee te zijn”.

Colpaert werd geboren op een boogscheut van het Lokerse Daknamstadion. In 1967 verhuisde hij wegens zijn werk bij de Société Chimique De Selzaete, het huidige Rain Carbon, aan de Vredekaai. Daar begon men enkele jaren later met een voetbalploeg waar hij aan meehielp. “Zo kwam ik in contact met Jean Bracke, toenmalig voorzitter van SLV Zelzate”. Van het één kwam het ander en Ronnie werd in 1977 schatbewaarder van de club. Ondertussen was hij ook secretaris geworden van de Jaarbeurs met als voorzitter Georges Wauters.

“Eind 2007, begin 2008 gingen enkele jonge beheerraadsleden van SLV -Bernard Seghers, Pascal Delemarre en Ben Laureys- in gesprek met FC Zelzate voor een fusie te bewerkstelligen. Ikzelf stond daar eerder sceptisch tegenover wegens de vijandigheid tussen de twee clubs en de politieke entourage in beide clubs”, is Colpaert eerlijk. Toch liepen de onderhandelingen goed en werd Ronnie, naast bovengenoemde SLV-mannen langs de ene kant en John Schenkels, Gerdy Haes, Walter Migom en Frederik Pattyn langs de andere kant, één van de acht stichters-beheerraadsleden van de nieuwe fusieploeg KVV Zelzate.

Ondertussen zijn we dertien jaar verder en “zijn de vijanden/concurrenten van vroeger vrienden geworden. De sportieve resultaten bleven niet achter en blijven omhooggaan. Problemen zijn er geweest, maar die werden steeds minnelijk opgelost en collegiaal beslist. Dat alles stelt mij zeer tevreden. In de 13 jaar van het bestaan van KVV heb ik mij op veel vlakken ten dienste gesteld van de club, kantine, commercieel, verlichting, organisaties en heb zelfs tweemaal de functie van voorzitter a.i. gedurende enkele maanden waargenomen”.

Ronnie zit de toekomst hoopvol tegemoet, tenminste als Zelzate-Zuid een even groot succes mag worden, een ploeg tweede amateur waardig. Voor de huidige beheerraadsleden heeft hij een goede raadgeving “Laat u niet verleiden door één of andere fusie met een club waar je onze eigenheid verliest. Dan zal je mij hopelijk nog veel zien op KVV”.

Categorieën

Archieven