Radio ZRO

Rustig en vrij fris zomerweer

Vandaag, vrijdag 01 juli start van de zomervakantie, begint zonnig. In de loop van de dag gaan er af en toe wat wolkenvelden overtrekken. Hieruit zou nog een enkel verdwaald buitje kunnen vallen doch de kans is groot dat we het een volledige dag droog gaan houden. De temperatuur blijft met 20 graden aan de frisse kant en normaal hebben we vandaag recht op 22,7 graden. De zuidwestelijke wind wordt over het algemeen matig maar kan in de namiddag soms vrij krachtig uithalen.

Vorig jaar werd het na een nacht van 12,6 graden overdag 16,9 graden en bleef het droog.

Komende nacht verdwijnen de wolken en daalt de temperatuur naar 11 graden bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Zaterdag wordt de mooiste dag van het weekend. Het wordt een zeer zonnige dag en de enkele onschuldige stapelwolkjes verdwijnen terug naar de avond toe. Met 23 graden wordt het heerlijk zomerweer en daar zal de matige zuidwestelijke en later noordwestelijke wind geen afbreuk aan doen.

Zondag wordt een bijna gelijkaardige dag doch alleen groeit de kans op een licht buitje.

Maandag tot en met volgende week donderdag blijft het met gemiddeld 21 graden aan de vrij frisse kant. De zon krijgt de overhand doch moet af en toe stapelwolken naast haar dulden. De kans op een dagelijks buitje is bijna te verwaarlozen.

Daarna vervolgt dit rustige weer zich verder tot en met vrijdag 15 juli doch wordt het met gemiddeld 23 graden een stuk aangenamer.

De kans op zeer warm hoogzomerweer blijft voorlopig heel klein.

Een aangename vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven