Samenwerkingsovereenkomst vzw Zilverbos ondertekend

Het Aalterse woonzorgcentrum Veilige Have, het AZ Sint-Lucas in Gent, het OCMW en het gemeentebestuur van Zelzate ondertekenden onlangs officieel de samenwerkingsovereenkomst voor de uitbating van het nieuwe woonzorgcentrum ‘Zilverbos’. De vzw neemt per 1 januari 2016 effectief het nieuwe, in opbouw zijnde, OCMW-woonzorgcentrum over en staat later voor de volledige uitbating in.

Bij de eerste plannen van het nieuwe woonzorgcentrum was het de bedoeling het beheer in het eigen OCMW te houden, maar de huidige bestuursploeg koos om financiële redenen voor een samenwerking met externe partners. Het AZ Sint-Lucas uit Gent en het WZC ‘Veilige Have’ uit Aalter nemen 12 van de 18 bestuursmandaten op, terwijl de gemeente en het OCMW van Zelzate slechts één derde van de mandaten krijgt. Het OCMW en het gemeentebestuur krijgen wel de beslissende stem als het over het opnamebeleid of het bepalen van de dagprijs gaat.

Het nieuwe WZC Zilverbos is in principe voor de zomervakantie van 2016 klaar, na de verhuis wordt het oude Home Bloemenbos gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouw met zeventig assistentiewoningen (de nieuwe benaming voor ‘serviceflats’).

Bij de officiële ondertekening van het akkoord werd nogmaals bevestigd dat al het OCMW-personeel mee kan overstappen en dat het statutair personeel op de loonlijst van het OCMW blijft staan, maar gedetacheerd wordt..

De bejaardenzorg wordt in de kanaalgemeente een totaalpakket aan de Burgemeester Jozef Chalmetlaan, inclusief de bestaande bejaardenwoningen. Het nieuwe woonzorgcentrum zal voor de zomer klaar zijn en wordt de thuis voor 125 bejaarden, waarvan 5 gereserveerd zijn voor kortverblijf. Op termijn wordt de campus aangevuld met 70 assistentiewoningen.

VdeB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *