Zelzaatse gemeenteraad geïnstalleerd

Na een rumoerige periode werd stipt om 19.00u de installatievergadering van de gemeente Zelzate gestart. Het gemeentehuis bleek echter te klein voor deze raad, een deel van het publiek volgde de installatievergadering in de inkomhal van het gemeentehuis.

Martin Acke opende de vergadering met een melding. “Ik kreeg een brief van een advocaat om de installatievergadering uit te stellen, ik ging hier echter niet op in, en laat deze vergadering toch doorgaan.” Martin Acke ging niet in op deze vraag en liet de eedaflegging toch doorgaan. Alle schepenen en gemeenteraadsleden legden de eed af. Zelzate zal het voortaan met twee schepen minder doen. De nieuwe burgemeester Brent Meuleman (SPA) is opgelucht dat hij eindelijk kan starten.

Burgemeester Brent Meuleman

Brent Meuleman


“De toekomstcoalitie trekt een streep onder het moeilijke politieke verleden van de voorbije jaren. Samen kunnen we zoveel meer. Samen staan we sterker. Er is maar één weg, en dat is een weg vooruit!”
Eerste schepen Geert Asman

Geert Asman

“We hebben net de eed afgelegd en trouw gezworen onze verplichtingen na te leven. Maar het belangrijkste is dat we trouw zweren aan de bevolking van Zelzate. Zij hebben een keuze gemaakt op 14 oktober. Wij roepen iedereen op om zijn of haar stem te laten horen en om actief deel te nemen aan adviesraden en wijkraden. Samen met een hart voor Zelzate! “