Radio ZRO

Scholenveldloop is één groot sportief feest

Vorige week donderdag waren de voetbalterreinen in de Beekstraat in Bassevelde het decor voor de jaarlijkse scholenveldloop. Dit sportieve feest staat normaal altijd in september op de agenda, maar door corona werd het evenement uitgesteld.

De scholenveldloop bestond dit jaar uit twee delen: een leuke belevingsloop en een wedstrijdloop. Kinderen bepaalden zelf aan welke onderdelen ze deelnamen. Naast de scholenveldloop waren er een pak randactiviteiten, zoals dans- en atletiekinitiaties, een hindernissenparcours….

“De scholenveldloop is de traditionele opener van de Vlaamse loopweek en focust dit jaar niet zozeer op presteren, maar eerder op sportief beleven”, zegt sportfunctionaris Annelore Vande Kerckhove. “Kinderen krijgen eerst een loop op muziek voorgeschoteld en kunnen daarna zelf kiezen of ze deelnemen aan het competitieve gedeelte. Elk kind komt aan zijn trekken. Eigenlijk is het gewoon één groot sportfeest. Dat merk je trouwens ook aan de gezichten van de kinderen. Iedereen straalt.”