Radio ZRO

Sint-Laurens breidt zijn studieaanbod uit

Vanaf volgend schooljaar heeft de school in de tweede graad in de domeinen (STEM, Maatschappij en welzijn en Economie en organisatie) zowel in de doorstroom, de dubbele finaliteit als de arbeidsmarktfinaliteit (vroeger aso, tso en bso) een volwaardige studierichting.  

Leerlingen kunnen in de bovenbouw dus in elk domein en in elke finaliteit een studierichting volgen die aansluit bij hun mogelijkheden en talenten. Hiervoor breidde de school haar studieaanbod uit met onder andere de richtingen Biotechnieken (2de graad chemie), Technologische wetenschappen (een nieuwe STEM-richting) en Maatschappij en welzijnswetenschappen. Binnen het domein Taal en cultuur kunnen de leerlingen in de doorstroomfinaliteit gedurende de volledige bovenbouw kiezen voor Latijn en Moderne talen. 

Bovendien kan je vanaf 1 september starten aan Sint-Laurens om af te studeren met een diploma in Kinderzorg, Thuis- en bejaardenzorg, Zorgkundige of Kinderbegeleider (specialisatiejaar bso). Op deze manier speelt Sint-Laurens niet enkel in op de vraag vanuit de arbeidsmarkt maar stoomt de school zijn leerlingen ook klaar voor hoger onderwijs of universiteit. 

Categorieën

Archieven