Radio ZRO

Somber en kil.

Vandaag, maandag 15 november, wordt een saaie, sombere en kille dag. Opklaringen zijn bijna onbestaande en een ganse dag moeten we aankijken naar een grijze lucht. De noordoostelijke wind wordt zwak tot matig en houdt de temperatuur beperkt tot 8 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 9,9 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 13,2 graden overdag 15 graden en viel er 11,1 mm regen.

Komende nacht blijft het bewolkt en daardoor kan de temperatuur slechts dalen naar 6 graden. De kans op mist en nevel is zeker aanwezig en de noordoostelijke wind wordt zwak.

Dinsdag verandert er niks aan het weerbeeld. Het blijft somber en grijs doch droog weer. Met 8 graden en een zwakke zuidwestelijke wind wordt het een kille dag.

Woensdag tot en met zaterdag krijgen we de zon soms te zien. Worden woensdag en donderdag droge dagen dan bestaat de kans op wat lichte motregen op vrijdag en zaterdag. Positief is echter dat de temperatuur oploopt naar gemiddeld 11 graden met zelfs 12 graden op vrijdag.

Zondag trekt er een regenzone over die gevolgd wordt door frissere polaire lucht waarin de temperatuur niet hoger oploopt dan 8 graden.

Daarna volgt een wisselvallige periode waarin we voortdurend onder de invloed blijven van lucht afkomstig uit de poolstreken. De temperatuur zet dan langzaam een stapje terug om te eindigen op gemiddeld 5 graden in de laatste week van november. De kans op winterse buien en lichte nachtvorst wordt dan ook vrij groot.

Een fijne doch veilige maandag gewenst.

Sponsor: Kantoor DPV