Radio ZRO

Talrijke winterse buien

Vandaag, vrijdag 20 januari, gaat overwegend bewolkt verlopen. In de loop van de dag gaan er talrijke winterse buien vallen. In eerste instantie gaat de regen nog overheersen doch in de loop van de dag gaat het aandeel van hagel en sneeuw toenemen. De temperatuur loopt op naar 4 graden om snel te dalen naar het vriespunt tijdens intense winterse buien. Dit kan leiden tot tijdelijke gladheid. Normaal hebben we vandaag recht op 8,1 graden. De westelijke wind ruimt naar het noordwesten en uiteindelijk naar het noorden en wordt matig tot vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 2,1 graden overdag 6,4 graden en viel er 0,9 mm regen.

Komende nacht vallen er voor middernacht nog enkele winterse of sneeuwbuien. Na middernacht wordt het droog met opklaringen en daalt de temperatuur naar – 1 graad. Door opvriezing van natte weggedeeltes kan het gevaarlijk glad worden. Er gaat een matige noordoostelijke wind waaien.

Zaterdag gaan opklaringen en bewolkte periodes elkaar afwisselen en blijft het op een enkel licht sneeuwbuitje na droog. De temperatuur haalt met moeite 1 graad bij een zwakke tot matige noordoostelijke wind.

Zondag tot en met dinsdag gaan de nachten verlopen met lichte nachtvorst. Tijdens de nachten kunnen er aanvriezende mistbanken gevormd worden. Het worden droge dagen met een wisselende bewolking waarbij de temperatuur overdag oploopt naar 2 graden.

Woensdag tracht een regenzone onze streek te veroveren van uit het westen en daarbij kan de eerste neerslag winters worden. Met 3 graden wordt het iets zachter.

Vanaf donderdag volgt dan tot en met vrijdag 03 februari een veelal droge periode. De temperatuur gaat oplopen naar gemiddeld 6 graden en meteen verdwijnen dan ook de winterse perikelen.

Deze verwachting is nog onzeker daar winterweer in het oosten van Europa op de loer blijft liggen.

Een rustige vrijdag gewenst en wees voorzichtig in winterse neerslag als u de weg op gaat.

Categorieën

Archieven