Radio ZRO

Transfermolen draait volop bij KVV: Joachim Van de Velde wordt volwaardig A-speler, Ian De Maesschalck wordt beloftentrainer

Joachim Van de Velde Ian De Maesschalck

Bij KVV Zelzate zit de sportieve cel niet stil. Nadat elf spelers hun overeenkomst al verlengden komt daar nu ook Joachim Van de Velde bij, hij komt over vanuit de eigen jeugdwerking.

Joachim Van de Velde is een achttienjarige boomlange verdediger die een volwaardig contract voor de A-kern krijgt. Hij traint dit seizoen al mee met de uitgebreide A-kern en speelde al alle wedstrijden bij de Nationale Beloften waar hij lettererlijk met kop en schouders in de verdediging uitstak. “Hij is het prototype van de moderne verdediger”, aldus coach Gino Pauwels, “rust aan de bal, heel goed positiespel, en hij heeft heel veel naturel. Het enige wat hij nu nog, en dat is logisch, moet doen is body kweken”. Joachim kwam enkele jaren aansluiten in de bovenbouw en kreeg daar training van Ian De Maesschalck.

Deze zoon van Pascal wordt volgend seizoen trainer van de A-beloften. Ian De Maesschalck is zelf een jeugdproduct van KVV en speelt nog steeds bij derdeprovincialer SK Wachtebeke. Het worden dus drukke tijden voor de 27-jarige want naast de trainingen als speler bij de buren zal hij ook twee keer training moeten geven aan die beloften, de eerste ploeg zal volgend seizoen vier keer trainen.

Ook raakte bekend dat Floris Criel, Kyran Boete en Kevin Kabera hun verbintenis met KVV verlengden, Kabera zelfs voor twee seizoenen. In totaal zijn er nu twaalf spelers die hun verbintenis verlengden. Wellicht zullen er ook al inkomende transfers gerealiseerd zijn maar daarover geeft de club geen communicatie. Wel is geweten dat Christophe Van Gysel bij Lebbeke, momenteel op de tweede plaats in de derde amateurklasse, getekend heeft voor twee seizoenen.

Sponsor: Kantoor DPV