Radio ZRO

Tropisch warm

Vandaag, vrijdag 17 juni, start met veel bewolking die echter in de loop van de voormiddag plaats gaat moeten maken voor de zon. De temperatuur gaat oplopen naar een tropische 31 graden en daarmee gaan we flink boven onze stand leven daar we vandaag normaal slechts recht hebben op 21,8 graden. De zwakke zuidoostelijke wind draait naar het zuiden tot het zuidwesten en neemt toe naar matig. De kans op een verfrissende zeebries in niet al te groot.

Vorig jaar werd het na een nacht van 20,9 graden overdag 27,8 graden en viel er 2,9 mm regen.

Komende nacht gaat sterrenklaar verlopen en daalt de temperatuur langzaam naar een warme 18 graden.

Zaterdag wordt het met 33 graden nog een stuk warmer en daarmee ook de warmste dag van de week. In de late namiddag kan er echter een vrij stevige afkoeling plaats vinden naar omstreeks 20 graden. Dit is dan het gevolg van een matige noordelijke wind die koele lucht vanaf de Noordzee gaat aanvoeren. De kans dat er een warmteonweder gaat los barsten is, zoals het er nu naar uitziet, te verwaarlozen.

Zondag wordt de warmte verdreven en krijgen we periodes met regen of buien. Of het tot onweer gaat komen is niet uitgesloten. Met 21 graden valt de temperatuur terug naar een normaal niveau.

Daarna breekt tot en met vrijdag 01 juli een meer wisselvallige periode aan waarin het op de meeste dagen tot een bui of een onweer gaat komen. De temperatuur van 22 graden op maandag loopt dinsdag en woensdag terug op naar 25 graden om daarna terug te vallen naar een normaal niveau van 22 graden. Het wordt dus heel groeizaam weer.

De kans op de terugkeer van de hitte is nog steeds vrij klein.

Een aangename vrijdag gewenst.

Categorieën

Archieven