Radio ZRO

Vanavond en komende nacht onweer

Vandaag, zondag 17 september, start grijs met veel lage bewolking. In de loop van de voormiddag gaat de zon zich een weg branden door de bewolking en wordt het af en toe vrij zonnig. In de loop van de late namiddag neemt de bewolking terug toe. Na zonsondergang stijgt de kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur loopt op naar 24 en dat is een torenhoog verschil met de 18,4 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De wind komt een ganse dag zwak tot matig uit het zuiden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 8,9 graden overdag 16 graden en viel er 16,5 mm regen.

Komende nacht trekken er van uit Frankrijk enkele pittige onweersbuien over onze streek naar het noordwesten. De wind wakkert ruimt naar het zuidwesten en blijft matig. De temperatuur zakt slechts naar 18 graden en dat zou dan het volgende nachtelijk warmterecord betekenen.

Maandag verloopt gaat wisselend bewolkt verlopen. Naar de avond toe neemt de bewolking toe en gaan er buien vallen. Hierbij is er terug kans op onweer. De temperatuur zet met 22 graden een stapje terug. De zuidwestelijke wind gaat toenemen naar vrij krachtig tot krachtig.

Dinsdag gaan er nog enkele lichte buitjes vallen maar wordt de wind die de hoofdrol zal spelen. Deze gaat toenemen naar krachtig tot zeer krachtig met mogelijks rukwinden tot 70 km/uur. Het wordt met 19 graden iets frisser.

Woensdag veert de temperatuur op naar 22 graden en blijft het zo goed als droog.

Donderdag zou wel eens een kletsnatte dag kunnen worden. Vrijdag krijgen we dan een resem buien, al dan niet met onweer, te verwerken. Op beide dagen stijgt de temperatuur slechts naar 18 graden bij een goed voelbare westelijke wind.

Daarna volgt tot en met zondag 01 oktober een veelal droge periode waarin een buitje een uitzondering wordt. De temperatuur gaat gemiddeld rond de 19 graden schommelen of iets boven het langjarig gemiddelde. De nachtelijke temperatuur zou eindelijk terugvallen naar de normale seizoenwaarde.

Een gezellige Open Straatjesdag gewenst.

Categorieën

Archieven