Radio ZRO

Veel hoge bewolking maar droog

Vandaag, donderdag 16 maart, wordt een droge dag. In de loop van de voormiddag verdwijnt de bewolking. Daarna nemen hoge wolkensluiers het heft in handen en krijgt de zon het af en toe moeilijk om er doorheen te schijnen. De temperatuur loopt op naar een zachte 14 graden bij een matige zuidelijke wind.

Vorig jaar werd het na een nacht van 4,5 graden overdag 12,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht blijven de hoge wolkensluiers aanwezig en daalt de temperatuur, bij een matige zuidelijke wind, naar 8 graden.

Vrijdag wordt dan met 16 graden de warmste dag van de week. De zon gaat tot laat in de namiddag een ondergeschikte rol spelen. Uit de bewolking kan het een korte tijd eventjes licht regenen of valt er een enkele bui. In de late namiddag verschijnen er van uit het westen opklaringen. De wind blijft matig uit zuidelijke richtingen waaien.

Zaterdag krijgen we van uit Frankrijk soms onweerachtige buien over ons heen bij 15 graden en een matige zuidelijke wind.

Zondag ruimt de wind naar het westen en volgt er al snel een regenzone. De temperatuur zet met 12 graden een stap terug.

Maandag tot en met donderdag wordt er door een krachtige westelijke stroming veel bewolking aangevoerd. Hieruit gaan er talrijke buien vallen bij gemiddeld 13 graden. Daarna volgt tot en met donderdag 30 maart een minder wisselvallige periode. De temperatuurverwachting wordt erg onzeker en de kans op zowel overdag als ’s nachts hogere of lagere temperaturen dan

Categorieën

Archieven