Radio ZRO

Veel neerslag

Vandaag, maandag 16 januari, wordt een kletsnatte dag. Deze nacht viel er al 3,5 mm regen en vandaag gaat het bijna de ganse dag verder regenen. In de late namiddag, nadat de wind naar het noordwesten geruimd is, kan de neerslag een winters karakter aannemen met mogelijks wat natte sneeuw. De egale regen gaat na zonsondergang over in winterse buien. De wind komt eerst matig tot vrij krachtig uit het zuidoosten en ruimt in de namiddag naar het noordwesten. De rukwinden kunnen een ganse dag oplopen tot 70 km/uur. De temperatuur loopt op naar 6 graden om in de late namiddag, tijdens intense neerslag, mogelijks te dalen naar 1 graad.

Vorig jaar werd het na een nacht van 0,8 graden overdag 6,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht vallen er nog enkele winterse buien vooraleer het bijna volledig uitklaart. De temperatuur daalt tot – 1 graad en de kans op gladheid wordt zeer groot door bevriezing van nog natte weggedeeltes.

Dinsdag wordt een droge dag met veel hoge bewolking en de temperatuur houdt het voor bekeken bij 2 graden.

Woensdag en donderdag gaan opklaringen afwisselen met bewolkte periodes en stijgt vanaf woensdagavond de kans op winterse buien. De temperatuur gaat rond de 3 graden schommelen. De nachten gaan koud verlopen met algemene nachtvorst.

Vrijdag tot en met zondag worden droge dagen met vrij veel zon en een temperatuur van rond de 3 graden. De lichte nachtvorst blijft aanwezig.

Zondagavond zou er dan een regenzone van uit het westen naar het vasteland opdringen. Deze regenzone zou dan gevolgd worden door zachtere lucht waarin de temperatuur rond de 6 graden gaat schommelen. Deze vooruitzichten zijn onder voorbehoud omdat de verschillende weercomputers op geen zelfde lijn liggen. Echte winterkoude staat voorlopig zeker niet op het programma.

Een rustige maandag gewenst.

Categorieën

Archieven