Radio ZRO

Veel zon

Vandaag, maandag 06 februari, wordt een zonovergoten dag waarin de zon nauwelijks zal gehinderd worden door enkele wolkenveldjes. De temperatuur loopt op naar 6 graden en dat is lager dan de 8,1 graad waarop we vandaag normaal recht hebben. De noordelijke wind wordt zwak.

Vorig jaar werd het na een nacht van 4,8 graden overdag 10,6 graden en kwam het tot onweer en hagel waarbij er 17 mm neerslag viel.

Komende nacht valt de wind volledig weg en wordt het onbewolkt. Er kan zich dichte aanvriezende mist vormen bij een naar -2 graden dalende temperatuur. Het wordt dus dinsdagmorgen uitkijken voor gladde plaatsen op de weg, bruggen en viaducten.

Dinsdag en woensdag worden zonovergoten dagen waarin de temperatuur, na een nachtelijke vorst van -3 graden, oploopt naar 5 graden overdag. Er gaat een zwakke oostelijke wind waaien.

Donderdag start nog zonnig doch in de loop van de dag gaat de bewolking langzaam toenemen. Dit is dan de voorbode van een zwakke regenzone die vrijdag boven onze streek komt uitsterven. Wordt het donderdag 5 graden dan stijgt de temperatuur naar 7 graden op vrijdag.

Het weekend gaat wisselend bewolkt verlopen met een gemiddelde temperatuur van 7 graden.

Daarna volgt tot en met maandag 20 februari een licht wisselvallige periode en gaat de temperatuur rond de 8 graden schommelen. Het aandeel van de zon neemt dan ook langzaam af.

Een mooie marktdag gewenst.

Categorieën

Archieven