Radio ZRO

Veel zon

Vandaag, zaterdag 14 mei, wordt een zonoverg4,3 graden oten dag. Enkele hoge wolkensluiers en wat onschuldige stapelwolken kunnen de pret niet bederven. Met 22 graden wordt het heerlijk warm. De wind is eerste zwak en veranderlijk doch in de loop van de namiddag kan er vanuit het noordwesten een zeebries opsteken. Hierdoor kan de temperatuur snel dalen tot onder de 20 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 4,3 graden overdag 15,2 graden en viel er 7,2 mm regen.

Komende nacht gaat vrij helder verlopen en daalt de temperatuur bij een zwakke oostelijke wind naar 11 graden.

Zondag start zonnig en neemt in de loop van de dag de hoge bewolking langzaam toe. In de late namiddag kan er een warmteonweer gevormd worden. De temperatuur loopt op naar 25 graden bij een zwakke tot matige oostelijke wind.

In de nacht naar maandag en maandag de ganse dag stijgt de kans op buien waarvan sommige kunnen uitgroeien tot pittige onweders. De temperatuur loopt maandag op naar 23 graden en de wind draait naar het zuidwesten tot het westen en wordt matig met rukwinden tijdens een onweer.

Dinsdag wordt een droge bijna zomerse dag met veel zon en een naar 25 graden oplopende temperatuur.

Vanaf woensdag tot en met vrijdag wordt het zwoel weer met alle dagen kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur gaat rond de 24 graden schommelen.

Vanaf zaterdag tot het einde van de maand zet het wisselvallige weer zich verder. Op de meeste dagen maken we kans op enkele buien al kan er wel eens een droge dag tussen zitten. De temperatuur zet een stap terug en gaat rond de 20 graden schommelen. Vanaf 25 mei echter wordt de temperatuurverwachting zeer onzeker en kan het even goed frisser worden of daarentegen zomers warm.

Een mooie en aangename zaterdag gewenst.

Categorieën

Archieven