Radio ZRO

Veel zon en warm

Vandaag, dinsdag 02 augustus, wordt de volgende zomerse dag. De zon gaat overheersen en zal slechts af en toe wat gehinderd worden door hoge wolkensluiers of wat onschuldige stapelwolkjes. Met 28 graden wordt het zomers warm en de wind gaat matig waaien uit het zuidwesten. Normaal hebben we vandaag slechts recht op 24,4 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 13,5 graden overdag slechts 19,9 graden en viel er 0,2 mm regen.

Komende nacht verloopt rustig en overwegend onbewolkt. De temperatuur daalt naar 17 graden bij een zwakke zuidwestelijke wind.

Woensdag wordt een zonovergoten dag en wordt het met 31 graden een tropische dag. De zuidwestelijke wind wordt matig en van een verkoelende zeebries is geen sprake.

Donderdag wordt de warmte verdreven. Een noordwestelijke wind gaat gevoelig frissere lucht aanvoeren waardoor de temperatuur niet hoger gaat klimmen dan 23 graden. De kans op een bui is niet bijster groot.

Vrijdag trekt er van uit het westen een buienzone over. Is er in de voormiddag kans op een onweerachtige bui dan wordt het na de middag terug droog. Bij een matige noordwestelijke wind wordt het 22 graden.

Vanaf zaterdag tot en met volgende week maandag volgt dan een droge periode waarin de temperatuur gaat schommelen rond een aangename 23 graden.

Daarna wordt het terug warmer met een gemiddelde temperatuur van 26 graden. Deze periode kan duren tot en met dinsdag 16 augustus. Naar het einde van de periode groeit langzaam de kans op een enkele regen- of onweersbui.

De zomer is dus nog niet van plan om ons te verlaten.

Een mooie en rustige dinsdag gewenst

Categorieën

Archieven