Radio ZRO

Veel zon en warmer

Vandaag, dinsdag 14 juni, wordt een zonovergoten dag. In de loop van de dag borrelen er wat stapelwolken op die echter in de namiddag terug gaan oplossen. De temperatuur begint aan een opmars en klimt vandaag naar 23 graden en dat is een stuk hoger dan de 20,6 graden waarop we vandaag normaal recht hebben. De zwakke veranderlijke wind zoekt het noordoosten op en tegen de avond aan kan er vanaf de Noordzee een verkoelende zeebries opsteken.

Vorig jaar werd het na een nacht van 10,4 graden overdag zomers warm met 27,5 graden.

Woensdag en donderdag zet het zonnige en warmere weer zich verder. Een paar hoge wolkensluiers en opborrelende stapelwolken gaan de zon slechts weinig hinderen. De temperatuur loopt op naar 26 graden en de noordoostelijke wind kan in de namiddag vervangen worden door een opstekende zeebries.

Vrijdag draait de wind naar het zuiden en wordt het met 28 graden nog wat warmer. Het wordt een droge dag waarin de zon toch meer en meer gehinderd zal worden door hoge wolkensluiers. De kans op een verkwikkende zeebries blijft aanwezig.

Zaterdag wordt een zeer zwoele dag waarin de warmte, zoals het er nu naar uitziet, zal verdreven worden door onweer. Hoe hevig het onweer gaat uitpakken is voorlopig nog onduidelijk. Afhankelijk van de aankomst van de onweders kan de temperatuur nog oplopen naar 28 graden om na de komst van veel koelere zeelucht vanaf het westen., volgend op de onweders, snel een vijftal graden te verliezen.

Volgens de laatste weerkaarten valt de temperatuur op zondag al terug naar 20 graden en krijgen we nog een paar buien te verwerken.

Daarna start dan tot en met dinsdag 28 juni een vrij koele periode waarin volledig droge dagen gaan afwisselen met dagen met buien. De temperatuur zou zich rond de 20 graden gaan handhaven.

Een rustige dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven