Radio ZRO

Volop zon.

Vandaag, vrijdag 08 oktober, wordt het na het optrekken van de buiten de bebouwde kom gevormde nevel en mist, een zeer zonnige dag. Bij een zwakke oostelijke wind stijgt de temperatuur naar een zachte 17 graden. Normaal hebben we vandaag slechts recht op 16,1 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 11,7 graden overdag 17,4 graden en viel er 3,9 mm regen.

Komende nacht wordt het met 6 graden terug een frisse nacht. De kans is groot dat er zich, sneller dan afgelopen nacht, dichte mist gaat vormen.

Zaterdag wordt een kopie van vandaag, zijnde: na het oplossen van mist en nevel wordt het een zeer zonnige dag. De temperatuur haalt de 16 graden bij een zwakke noordoostelijke wind.

In de nacht naar zondag toe is er nog altijd kans op vorming van nevel en dichte mist.

Zondagmorgen lost de eventuele mist en nevel snel op en gaat de bewolking langzaam de zon verdringen. De temperatuur loopt op naar 15 graden en de wind krimpt verder naar het noorden.

Vanaf maandag stroomt er van uit het noordwesten vochtiger lucht over onze streek. Tot en met het midden van volgende week is er alle dagen kans op wat lichte regen of enkele lichte buien. De wind wakkert aan uit het noordwesten en zoekt vanaf het midden van volgende week meer het westen op. Vanaf volgende week donderdag wordt het droger en daalt de temperatuur naar gemiddeld 14 graden. De nachtelijke temperatuur daalt steevast onder de 10 graden.

Dit licht herfstweer kan aanhouden tot omstreeks 22 oktober.

Een rustige vrijdag gewenst.