Radio ZRO

Voor elk wat wils vandaag

Vandaag, dinsdag 14 maart, starten we met buiige regen. In de loop van de voormiddag wordt het droog en verschijnen er brede opklaringen. Het blijft droog tot tegen zonsondergang aan waarna er enkele winterse buien kunnen vallen. De hoogste temperatuur van 9,7 wordt ’s morgens bereikt.  Gedurende de dag daalt de temperatuur naar 7 graden in de namiddag om na zonsondergang snel verder te dalen tijdens winterse buien. Normaal hebben we vandaag recht op 10,5 graden. De wind komt na de regen uit het noordwesten en neemt in de loop van de dag af van vrij krachtig in de voormiddag naar matig in de namiddag.

Vorig jaar werd het na een nacht van 7,7 graden overdag 14,5 graden en bleef het droog.

Komende nacht gaan er talrijke winterse buien vallen en kan het door sneeuw tijdelijk glad worden. De temperatuur zakt naar het vriespunt toe. Er staat nog steeds een matige noordwestelijke wind.

Woensdag kan er in de voormiddag nog winterse neerslag vallen doch in de namiddag wordt het droog en verschijnen er opklaringen. In de loop van de namiddag nemen de wolken terug het heft in handen. Met 8 graden blijft het aan de frisse kant.

Donderdag wordt dan de beste dag van de week met vrij veel zon al zal die soms gesluierd worden door velden hoge bewolking. De temperatuur loopt al op naar 12 graden.

Vrijdag tot en met volgende week dinsdag worden regenachtige dagen. Een pluspunt wordt de temperatuur die na vrijdag blijft oplopen naar gemiddeld 13 graden. Vrijdag wordt dan de topdag met 17 graden.

Daarna volgt tot en met dinsdag 28 maart een minder wisselvallige periode met meer en meer zon. De temperatuurverwachting wordt erg onzeker met toch een voorkeur naar temperaturen die zowel overdag als ’s nachts boven het langjarig gemiddelde gaan schommelen.

Een rustige dinsdag gewenst en houdt rekening met mogelijks gladde wegen komende nacht en woensdagmorgen.

Categorieën

Archieven