Radio ZRO

Voorlopig laatste zomerse dag?

Vandaag, woensdag 08 september, krijgen we een zonovergoten dag te verwerken. Zoals de weermodellen er nu voorliggen zal het met vrij grote zekerheid voorlopig de laatste zomerse dag van het jaar worden. Bij een zwakke oostelijke wind loopt de temperatuur op naar 27 graden daar waar we normaal slechts recht hebben op 21,2 graden. De kans op een verfrissende zeebries is uiterst klein.

Vorig jaar werd het na een nacht van 15,5 graden overdag 19,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht neemt de bewolking na middernacht toe en tegen het ochtendgloren aan kan er al een bui vallen. Bij een naar het zuidoosten tot het zuiden gedraaide wind daalt de temperatuur slechts naar 16 graden.

Donderdag krijgen we wisselende tot zware bewolking waaruit enkele buien gaan vallen. Of het tot onweer komt is nog niet zeker. De wind draait verder naar het zuidwesten en wordt matig. Met 24 graden gecombineerd met de hoge luchtvochtigheid kan het een zeer zwoele en zware dag worden.

Vrijdag tot en met het weekend mogen we ons alle dagen aan enkele, al dan niet onweerachtige, buien verwachten. De zuidwestelijke wind blijft matig waaien en de temperatuur zakt van 22 graden op vrijdag naar omstreeks 20 graden tijdens het weekend.

Maandag is dan de start van een zeer licht wisselvallige periode die kan aanhouden tot omstreeks 22 september. Dagen met en dagen zonder neerslag gaan elkaar afwisselen en de zon moet doorgaans het onderspit delven. De temperatuur daalt langzaam naar gemiddeld 19 graden.

Geniet vandaag, indien mogelijk, van de voorlopig laatste zonnige zomerdag.