Radio ZRO

Vrij veel zon en fris

Vandaag, zaterdag 11 maart, wordt een vriendelijke, droge dag met vrij veel zon. Er trekken vanaf de Noordzee enkele wolkenvelden over die de zon af en toe een weinig gaan hinderen. Bij een zwakke veranderlijke wind stijgt de temperatuur naar 7 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 10,2 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 5,8 graden overdag 16,4 graden en bleef het droog.

Komende nacht neemt de bewolking langzaam toe en gaat het tegen zonsopkomst licht regenen. De temperatuur daalt eerst naar 0 graden om naar zonsopkomst toe op te lopen naar 5 graden. De wind kiest voor het zuidwesten en wordt matig naar de ochtend toe.

Zondag valt er in de voormiddag nog af en toe wat lichte regen. Na de middag wordt het droog en verschijnen er opklaringen. De temperatuur loopt op naar 10 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Maandag wordt een onstuimige dag met vrij veel regen. De temperatuur doet het met 15 zeer goed. De zuidwestelijke wind wordt krachtig en vlagerig waarbij er rukwinden tot 75 km/uur gaan optreden.

Dinsdag en woensdag komen we tijdelijk terecht in polaire lucht vergezeld van maartse buien. Bij een matige westelijke- tot noordwestelijke wind schommelt de temperatuur rond de 8 graden.

De rest van volgende week gaat dan zeer wisselvallig verlopen met alle dagen kans op een regenzone of buien. Tussen de buien door krijgen we de zon zeker af en toe te zien. De temperatuur gaat rond de 12 graden schommelen.

Daarna volgt tot en met zaterdag 25 maart een periode waarin de wisselvalligheid langzaam gaat afnemen. De temperatuur gaat dan rond of net onder het langjarig gemiddelde van 10 graden schommelen.

Het droge weer en vrij zonnige weer van vandaag nodigt uit voor een flinke wandeling of een fietstocht. Een gezellige zaterdag gewenst.

Categorieën

Archieven