Radio ZRO

Vrij veel zon.

Vandaag, woensdag 27 oktober, wordt een zeer zachte dag. De aanwezige wolkenvelden gaan meer en meer hun plaats moeten afstaan aan de zon. Hierdoor zal de temperatuur oplopen naar een zachte 16 graden. Vandaag hebben we normaal slechts recht op 13,1 graden. De zuidwestelijke wind wordt matig tot soms vrij krachtig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 7,7 graden overdag 12,9 graden en viel er 2,8 mm regen.

Komende nacht verloopt sterrenklaar en de temperatuur daalt naar 8 graden bij een matige zuidelijke wind.

Donderdag wordt een zonovergoten dag en bij een matige zuidelijke wind stijgt de temperatuur terug naar 16 graden.

Vrijdag start zeer zonnig doch in de loop van de dag komen er hoge wolkensluiers opzetten. Deze worden in de late namiddag gevolgd door dikkere bewolking doch het blijft droog. Het wordt terug met 16 graden een zachte dag bij een matige zuidelijke wind.

In de nacht naar zaterdag verandert het weer van schouder. Een regenzone luidt een veertiendaagse periode in van wisselvallig weer. Alle dagen mogen we ons aan de doortocht van een regenzone of pittige buien verwachten. De temperatuur van 15 graden tijdens het weekend tuimelt op maandag terug naar 12 graden. Vanaf volgende week woensdag moeten we tevreden zijn met 10 graden of lager. Kortom de echte herfst doet laattijdig zijn intrede. Op het einde van de periode neemt de kans op vorst aan de grond sterk toe.

Een veilige en aangename woensdag gewenst.