Radio ZRO

Vrij zonnig.

Vandaag, zondag 10 oktober, wordt het na het oplossen van de gevormde nevel en mist een mooie herfstdag. Het wordt echter minder zonnig dan gisteren daar reeds vanaf de voormiddag er hoge wolkensluiers opduiken. In de loop van de namiddag gaat de bewolking langzaam toenemen van uit het noordwesten. Gelukkig blijft het vandaag droog. Ondanks het minder aandeel van de zon loopt de temperatuur nog op naar 16 graden. Normaal hebben we vandaag recht op 17,1 graden. De wind is eerst zwak en veranderlijk doch kiest in de loop van de dag het noordwesten op en wordt matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 6 graden overdag 13 graden en viel er 8 mm regen

Komende nacht trekt er van uit het noordwesten een zeer zwakke regenzone over. De neerslag zal zich slechts beperken tot wat licht gedruppel. De wind gaat matig waaien uit het noordwesten. De temperatuur zakt slechts naar 9 graden.

Maandagmorgen zijn er reeds vanaf het opkomen van de zon opklaringen aanwezig. De ganse dag is er een afwisseling van zon en wolken met een kleine kans op een licht buitje. De temperatuur gaat met 14 graden een tweetal graden inleveren. De noordwestelijke wind wordt matig.

Dinsdag en vrijdag krijgen we te maken met verzwakte regenzones. De rest van de week wordt zeer licht wisselvallig en enkele lichte regenbuitjes zijn niet uit te sluiten. Met gemiddeld 14 graden moeten we tevreden zijn.

Na volgend weekend wijzen de vooruitzichten op meer wisselvalligheid en een tijdelijke stijging van de temperatuur naar 16 graden. De week zou dan eindigen met lagere temperaturen zowel overdag als ‘s nachts.

Geniet vandaag van een mooie herfstdag.