WACHTEBEKE: Baggerwerken op de Moervaart en Boven-Durme maand vroeger afgerond

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV heeft de baggerwerken op de Moervaart en de Boven-Durme afgerond. De werken zijn vlot verlopen en zijn daardoor een maand vroeger dan voorzien klaar. Door het verwijderen van het baggerslib kan het pleziervaartverkeer in de toekomst vlotter passeren en is de waterafvoer en de ecologische verbeterd.

Op de bodem van de Moervaart en de Boven-Durme was heel wat slib aanwezig. Dat slib ontstaat doordat plantenresten, afval en bladeren zich vastzetten op de bodem van de vaarweg.De aannemer heeft in verschillende zones zo’n 60.000 m³ slib uit het water gehaald. Het slib is via de waterweg afgevoerd naar een gespecialiseerde site in Zwijnaarde. Daar wordt het slib ontwaterd en vervolgens geborgen.

De werken startten half oktober en verliepen door het zachte weer en een constructieve samenwerking met alle partijen. De komende weken staan er nog enkele kleinere werken gepland zoals het opruimen van de baggerzone, waterpeilingen en enkele kleine herstellingen aan de vaarweg. VdeB

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Hét Reklameblad Van Zelzate en Omstreken. Meer informatie op www.reklameblad.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *