Radio ZRO

Warmer

Vandaag, donderdag 16 juni, wordt een zeer warme dag. De zon gaat lange tijd in volle glorie kunnen schijnen. Het is pas in de late namiddag dat er enkele hoge wolkensluiers de zon een weinig aan hinderen. De temperatuur loopt op naar 26 graden daar waar we vandaag normaal slechts recht hebben op 20,2 graden. De wind komt hoofdzakelijk uit he noordoosten en wordt overwegend zwak. In de late namiddag kan een opstekende noordelijke zeebries voor wat verkoeling zorgen.

Vorig jaar werd het na een nacht van 12,7 graden overdag tropisch warm met 30,1 graden.

Komende nacht neemt de bewolking toe doch het blijft droog. Bij een zwakke naar het zuidoosten gedraaide wind daalt de temperatuur slechts naar 16 graden.

Vrijdag start met nog wat wolkenvelden die al snel de baan moeten ruimen voor de zon. Het wordt nog warmer en mogelijks noteren we met 30 graden een tropische dag. De wind zoekt het zuidwesten op en neemt toe naar matig. In de loop van de namiddag kan er een zeebries opsteken met enige afkoeling tot gevolg.

Zaterdag wordt een tropische dag waarin de temperatuur kan oplopen naar wel 33 graden vooraleer er in de late namiddag een zeebries kan opsteken waarbij de temperatuur vrij snel kan dalen naar 25 graden. Het wordt een zonnige maar droge dag. In de late namiddag komt er meer bewolking opzetten en na zonsondergang stijgt de kans op onweer.

In de nacht naar zondag wordt het onweerachtig en zondag wordt de hitte verdreven en dit kan gepaard gaan met onweer waarvan de intensiteit nu nog niet te bepalen is. De temperatuur loopt op naar 25 graden om tijdens en na de onweders naar 20 graden te dalen.

Maandag wordt een droge overwegend zonnige dag met een aangename temperatuur van 23 graden.

Vanaf dinsdag tot en met donderdag 30 juni volgt een vrij onstabiele periode waarin de temperatuur zich op een normaal niveau van 21 à 22 graden gaat handhaven. Alle dagen is er kans op een regen- of onweersbui.

De kans op de terugkeer van zeer warm en overwegend zonnig weer is klein.

Een aangename donderdag gewenst.

Categorieën

Archieven