Werken in centrum Wachtebeke starten vandaag

Vandaag start de tweede en meest ingrijpende fase van de dorpskernvernieuwing. Tegen de zomer van 2017 krijgt het centrum van Wachtebeke een compleet nieuw aangezicht. De gemeente doet er alles aan om de hinder voor de inwoners te beperken.

“We starten aan de kant van de kerk”, zegt schepen van Openbare Werken Rudy Van Vlaender (Anders). “De complete riolering wordt vervangen. Dat betekent dat doorgaand verkeer naar Sint-Kruis-Winkel een tijdlang niet mogelijk zal zijn. De handelszaken blijven wel bereikbaar. Eens de aannemer klaar is aan de kant van de kerk, verhuizen de werken naar de overkant en zal helemaal geen verkeer meer mogelijk zijn in het centrum. Om de kinderopvang en de scholen maximaal bereikbaar te houden, hebben we afspraken gemaakt en geprobeerd de ouders zoveel mogelijk te sensibiliseren de parkings in de buurt te gebruiken en hun kinderen te voet naar school te brengen.”

Als alles mee zit moeten de werken tegen de zomer van 2017 klaar zijn. De derde fase, het gedeelte in de Meersstraat, staat in 2018 op de agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *