Radio ZRO

Winnaars Week van de Markt in Zelzate

Maandag mocht Isabel Dellaert (Vooruit), schepen van lokale economie, de prijzen van de ‘Week van de Markt’ uitdelen aan de gelukkige winnaars. Om het lokaal winkelen te stimuleren organiseerde de marktcommissie, in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen, de Week van de Markt. Wie maandag 4 oktober bij drie verschillende marktkramers winkelde en een kaart liet afstempelen, kon een prijs in de wacht slepen

“Precies 158 marktbezoekers namen deel aan de actie en daaruit werden 10 winnaars geloot,” zegt schepen Van lokale economie Isabel Dellaert.  “Vijf mensen kregen een rijk gevulde boodschappentrolley met marktproducten en vijf winnaars ontvingen een Zelzaatse kadobon ter waarde van 25 euro. Uit de overgebleven deelnemers werd er ook een naam geloot die kans maakt op een van de mooie prijzen van de provincie Oost-Vlaanderen, zoals een weekendje weg of pakketten met Oost-Vlaamse streekproducten.”

Elly Moerman-Beelen, Vera Calsyn, Nadine Quet, Annie Buysse en Kristof Van Vooren – allen uit Zelzate – mochten met een gevulde trolley naar huis.  Gilbert Ysebaert, Lilianne Delemarre, Rutger De Pauw, Rose Van Achte en Marian Lammers kregen een Zelzaatse kadobon van € 25 (de eerstedrie uit Zelzate, de vierde uit Bottelare en de laatste uit Westdorpe)

Schepen Isabel Dellaert blikt tevreden terug op deze geslaagde ‘Week van de Markt’: “Zelzate blijft een echte marktgemeente. Dat bewijst het succes van dit soort acties. Bovendien is winkelen in open lucht meer dan ooit een belangrijke troef voor onze markt. Ik wil onze marktkramers, de adviesraad economie, de provincie Oost-Vlaanderen, Unizo en de gemeentediensten danken om van deze actie een succes te maken.”

foto © Vivien De Baets