Radio ZRO

Winters buien

Vandaag, donderdag 19 januari, start droog. De temperatuur zakt verder naar het vriespunt en door opvriezing wordt het tijdelijk gevaarlijk glad op de weg en zeker op de voetpaden. Weest uiterst voorzichtig. De dag start zonnig en in de loop van de namiddag neemt de kans op een winterse bui toe. De temperatuur loopt op naar graden 4 graden en normaal hebben we vandaag recht op 8,1 graden. De westnoordwesten wind wordt zwak tot matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 3 graden overdag 7,3 graden en viel er 1,6 mm regen.

Komende nacht zijn er brede opklaringen afgewisseld met enkele winterse buien. De temperatuur zakt naar -1 graad en in combinatie met een winterse bui kan het gevaarlijk glad worden.

Vrijdag bereiken ons van uit het noorden talrijke winterse buien. In geclusterde buien kan het door hagel en natte sneeuw tijdelijk glad worden. De temperatuur stijgt naar 4 graden om snel te dalen naar het vriespunt tijdens intense buien.

Zaterdag tot en met volgende week dinsdag zet het vrij koude weer zich verder. Het wordt overwegend droog al is een enkel sneeuwbuitje niet uit te sluiten. De temperatuur gaat overdag rond de 2 graden schommelen en ’s nachts gaat het licht vriezen.

Daarna volgt tot en met donderdag 02 februari een droge periode waarin de temperatuur zou stijgen naar gemiddeld 6 graden. Daar winterweer echter niet ver uit de buurt op de loer ligt is deze verwachting hoogst onzeker.

Een aangename donderdag gewenst en houdt rekening met mogelijke gladheid tijdens een winterse bui.

Categorieën

Archieven