Radio ZRO

Wisselend bewolkt

Vandaag, dinsdag 21 juni, start om 11.24 uur de astronomische zomer. De dag start onbewolkt doch in de loop van de voormiddag gaat de bewolking langzaam toenemen. Deze behoort bij een neerslaggebied dat ver ten oosten van onze streek naar het noorden trekt. In de loop van de namiddag verdwijnt de bewolking terug en krijgen we de zon terug meer te zien. De temperatuur loopt op naar een aangename 23 graden daar waar we vandaag normaal slechts recht hebben op 20,2 graden. De zwakke oostelijke wind krimpt naar het noordoosten en wordt matig.

Vorig jaar werd het na een nacht van 14,9 graden overdag 16,1 graden en viel er 15 mm regen.

Komende nacht trekken er van uit het zuiden enkele hoge wolkensluiers over en daalt de temperatuur naar 13 graden. De noordoostelijke wind wordt zwak.

Woensdag wordt dan een zonovergoten dag waarin de temperatuur gaat oplopen naar een zomerse 26 graden.

Donderdag en vrijdag komen we onder invloed van warme en zeer vochtige zuidelijke lucht. Er gaan regelmatig onweersbuien vallen en bij een zwakke veranderlijke wind halen we donderdag 27 graden en verliezen we op vrijdag een tweetal graden.

Komend weekend gaat zeer wisselvallig verlopen met vrij talrijke buien. Of het tot onweer gaat komen is nog onduidelijk maar niet uit te sluiten. De temperatuur vatl langzaam terug naar 20 graden op zondag.

Daarna volgt tot en met dinsdag 05 juli een licht wisselvallige periode met dagelijks kans op een bui. De temperatuur gaat rond de 22 graden schommelen. De kans op de terugkeer van hoog zomerweer met zomerse temperaturen groeit langzaam aan naar het einde van de periode.

Een aangename dinsdag gewenst.

Categorieën

Archieven