Radio ZRO

Wisselend bewolkt en een enkele bui.

Vandaag, zondag 9 januari, starten we grijs. In de loop van de namiddag zijn enkele opklaringen mogelijk. Een ganse dag blijft de kans bestaan op een regenbui. De matige westelijke wind krimpt naar het zuidwesten en wordt zwak. Met 6 graden benadert de temperatuur van 6,5 graden waarop we vandaag normaal recht hebben.

Vorig jaar werd het na een nacht van – 2,1 graden overdag 5,8 graden en bleef het droog.

Komende nacht zijn er enkele opklaringen mogelijk. In deze opklaringen daalt de temperatuur naar het vriespunt en kan er zich mist ontwikkelen. Het kan dus gevaarlijk glad worden door bevriezing van natte weggedeeltes en door de mist. Opletten wordt dus de boodschap als men maandagmorgen de weg op moet. De zuidelijke wind is doorgaans zwak.

Maandag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af bij een zwakke zuidelijke wind. Met 5 graden wordt het een frisse dag.

Dinsdag tot en met het weekend wordt het overwegend droog en saai grijs weer. Toch is soms wat heel lichte motregen niet geheel uit te sluiten. De zon wordt de ganse week een schaars artikel. De temperatuur gaat rond de 4 graden schommelen.

Daarna wordt het overwegend grijze en saaie weer verder gezet met een stijgende kans op wat neerslag. Tot en met 23 januari mogen we ons een gemiddelde temperatuur van 5 graden verwachten.

Winterse signalen zijn nog niet op de weerkaarten terug te vinden.

Maak er een gezellige, doch veilige zondag van.

Categorieën

Archieven