Radio ZRO

Wolkenvelden en droog.

Vandaag, donderdag 07 oktober, wordt een aangename zachte en droge dag. Wolkenvelden en zon gaan elkaar afwisselen. De temperatuur loopt op naar een zachte 17 graden. Normaal hebben we vandaag slechts recht op 15,7 graden. De wind is naar het zuidoosten gedraaid en wordt een ganse dag zwak.

Vorig jaar werd het na een nacht van 11,1 graden overdag 15,3 graden en viel er 4 mm regen.

Komende nacht gaan de opklaringen overheersen waarin zich dichte mist kan vormen. De temperatuur zakt naar 6 graden bij een zwakke oostelijke wind.


Vrijdag wordt het, na het optrekken van de mist en nevel, een zonnige dag. Met 17 graden en een zwakke oostelijke wordt het een mooie herfstdag.

Zaterdag overheerst de zon doch zondag gaat de bewolking toenemen. Een constante, het blijft droog. Met gemiddeld 17 graden worden het zachte dagen.

Maandag tot en woensdag slaat het weer om. Met een noordwestelijke wind wordt vochtige lucht vanaf de Noordzee naar onze streek gevoerd. Het gaat regenen en de temperatuur zakt naar gemiddeld 14 graden.

Daarna mogen we ons, volgens de laatste weerkaarten, opmaken voor een weekje droog weer. Zon en wolken gaan elkaar aflossen doch de kans op mist en lage nachtelijke temperaturen stijgt. Overdag wordt het gemiddeld 13 graden.

Een aangename donderdag gewenst.