Zelzaatse leerlingen bezoeken afvaltentoonstelling van IDM


Een kleine 600 Zelzaatse leerlingen bezoeken deze maand de afvaltentoonstelling van IDM in ’t Klooster. De meeste scholen schreven zich met een aantal klasgroepen in voor de interactieve en educatieve afvaltentoonstelling.

Foto’s en spelborden

De interactieve tentoonstelling bestaat uit heel wat leuke foto- en spelborden. Deze gaan niet alleen over de meest gekende fracties zoals restafval, GFT en PMD. Ook minder gekende afvalsoorten zoals isomo, hout en kurk komen aan bod. Verder maken bezoekers ook kennis met composteren, worden ze meegenomen in de wereld van het hergebruik en worden er tips gegeven om voedselverspilling te voorkomen. Er wordt ook aandacht besteed aan de ‘plastic ocean’ en hoe we dit in de toekomst kunnen vermijden.

“Scholieren sensibiliseren”

“Ik ben blij dat we de afvaltentoonstelling even naar Zelzate kunnen halen en is het leuk om te zien dat de scholen hier ook op intekenen”, reageert milieuschepen Steven De Vuyst. “Hoe meer scholieren gesensibiliseerd en geïnformeerd worden over alle afvalstromen en de risico’s voor ons leefmilieu, hoe beter.” De tentoonstelling is niet vrij te bezoeken, want de rondleidingen zijn helemaal volzet.