“Zelzate 20 keer op de hort voor een 2020 vol sport”

Met de beklijvende slogan ‘20 keer op de hort voor een 2020 vol sport’ lanceerde  de sportdienst eind januari zijn jaarprogramma met 20 splinternieuwe activiteiten: van verjaardagzwemmen, start 2 run en spel zonder grenzen.

Kersverse sportfunctionaris Els De Smet, die de overstap van het onderwijs maakte, is  ambitieus en gaat haar eerste werkjaar in met een programma vol sportactiviteiten voor elk wat wils. 

Met een overvolle kalender vol toffe en vernieuwende sportactiviteiten hoeft de modale Zelzatenaar zich niet te vervelen: ‘Pannenkoekzwemmen’, ‘Tegoare’ of ‘Knuffelturnen’, het wordt wennen voor de sportieve en minder sportieve Zelzatenaar .

Schepen van Sport Luc Van Waesberghe en burgemeester Brent Meuleman, beiden aanwezig op de presentatie, waren erg onder de  indruk.  “Ik ben als schepen enorm trots dat we onze inwoners al deze activiteiten kunnen aanbieden,” zegt schepen Luc Van Waesberghe,  “2020 wordt een geweldig sportjaar.”  Burgemeester Brent Meuleman bekijkt het lyrisch: “Ik merk dat er in november knuffelturnen wordt georganiseerd. Tegen dan zal mijn dochtertje oud genoeg zijn. Schrijf ons maar al in.”

Het volledige programma is terug te vinden op www.zelzate.be.

foto © Vivien De Baets