Zelzate klaar voor Koning Winter

Koning Winter doet ook in Zelzate zijn intrede. De meeste weerberichten voorspellen ook een laagje sneeuw voor dinsdag, al is er nog wat onduidelijkheid over. “Er is nog twijfel of er sneeuw zal vallen maar als dat het geval zou zijn met omstreeks 1°C, kan er tot 5 cm vallen. Het blijft zeker winteren tot het weekend. Daarna twijfelt het ECMWF in tegenstelling met anderen over de verderzetting van de winter.” Aldus Zelzaatse weerman Guido Bernaerdt.

Laat maar komen

De gemeente had gisterenochtend reeds meteen een overleg met Schepenen Asman (Technische Dienst), Van Waesberghe (mobiliteit) en burgemeester Brent Meuleman om de situatie te bespreken. “Er worden enkele vriesnachten op rij voorspeld (code geel). Onze diensten zullen de komende dagen dagelijks de belangrijkste wegen berijdbaar houden door te strooien, ook prioritaire fietspaden worden gestrooid. Er is genoeg strooizout op voorraad” zegt burgemeester Brent Meuleman. Met sneeuwval, zal er de klok rond worden gewerkt om onze wegen veilig te houden.

Oproep

Burgermeester Brent Meuleman

“We vragen onze inwoners hun steentje bij te dragen waar mogelijk, door zelf hun stoep ijs- en/of sneeuwvrij te houden. Tegen eind dit jaar willen we de inwoners voorzien van gratis strooizout. Samen maken we werk van een veilige gemeente!”