Zelzate schort belastingen tijdelijk op

De gemeente Zelzate besloot woensdagavond om de gemeentebelastingen tijdelijk op te schorten omwille van het coronavirus. Voor vele inwoners zorgt de pandemie voor een financiële uitdaging. Inkomens bij ziekte en tijdelijke werkloosheid liggen lager, maar ook veel zelfstandigen moeten hun activiteit verminderen of zelfs stoppen.

Soepel zijn

Zelzaats schepen van financiën Geert Asman (pvda) wil tegemoet komen aan de moeilijkheden van de inwoners. “Deze week ontvingen velen hun belastingbrief voor de huisvuilverwerking. Deze timing is ongelukkig en hadden we zelf niet in de hand”, zegt Asman. Maar na overleg met de financiële dienst heeft de gemeente besloten om de betalingstermijn te verlengen. “Normaal moet de belasting tegen 13 mei betaald zijn, maar met iedereen die moeilijkheden heeft zullen we soepel zijn”.

Bedrijven

Ook voor andere belastingen zal de gemeente Zelzate maatregelen nemen. Op vraag van Unizo zal de bedrijfsbelasting uitgesteld worden. “Het is voor iedereen een moeilijke periode en daarom willen we inwoners en zelfstandige ondernemers zo goed mogelijk ondersteunen.”