Radio ZRO

Zon en stapelwolken

Vandaag, woensdag 27 juli, start met veel zon. In de loop van de dag gaan stapelwolken de zon af en toe soms flink hinderen. Uit de stapelwolken is een licht buitje niet uit te sluiten. De zwakke tot soms matige noordwestelijke wind voert frisse maar zuivere lucht aan van over de Noordzee. Hierdoor blijft de temperatuur beperkt tot 22 graden daar waar we vandaag normaal recht hebben op 24 graden.

Vorig jaar werd het na een nacht van 14,7 graden overdag 22,1 graden en viel er 8,3 mm regen.

Komende nacht komen er van uit het zuiden velden met hoge wolkensluiers opzetten en daalt de temperatuur naar 12 graden.

Donderdag moet de zon haar plaats delen met wolkenvelden en is de kans groot dat het droog blijft. De matige noordoostelijke wind voert iets warmere lucht aan en kan de temperatuur stijgen naar 24 graden.

Vrijdag tot en met volgende week donderdag gaan zon en wolken elkaar in evenwicht houden. Op zaterdag na is er elke dag kans op een bui. De aangevoerde lucht laat terug een zomerse temperatuur van 25 à 26 graden toe.

Daarna volgt tot en met woensdag 10 augustus een overgang naar frisser weer. De temperatuur gaat rond de 22 graden schommelen en de kans op een dagelijkse bui blijft aanwezig.

De natuur zal langzaam herademen doch het neerslagtekort zal slechts langzaam afnemen.

Een veilige en rustige woensdag gewenst.

Categorieën

Archieven